Robottraining Weener XL 's-Hertogenbosch

De Robotacademie mocht  studenten van het Koning Willem I college in ‘s-Hertogenbosch  laten kennismaken met robots. Tijdens de Robot Experience konden de studenten Business Economics & Marketing ervaren hoe robots werken en wat ze kunnen door te experimenteren met eenvoudig programmeren, na te denken over toepassingsmogelijkheden en te werken met de  robot van Universal Robot in het technieklokaal en een educatierobot.  Erg leuk om het enthousiasme van deze studenten te zien.

De Coalitie voor Technologie en inclusie stimuleert, coördineert en ondersteunt de ontwikkeling en toepassing van technologie voor een inclusieve arbeidsmarkt. De Robotacademie maakt deel uit van de coalitie omdat wij willen bijdragen aan het stimuleren van de toepassing van robottechnologie voor een inclusieve arbeidsmarkt.

De Coalitie voor Technologie en Inclusie zet zich in om de domeinen van technologie en werk met elkaar te verbinden, zodat technologie ontwikkeld en toegepast wordt op een manier die iedereen die wil werken in staat te stelt om te kunnen werken. http://www.technologievoorinclusie.nl

De Robotacademie was te gast bij Swinkels Family Brewers, voorheen ook wel bekend als Bavaria.. Vrijwel alle interne vervoer vindt plaats met AGV’s Automated Guided Vehicles. Industriële robots, met een hek er omheen en dus op afstand van de menselijke medewerkers, palletizeren. Opvallend weinig mensen te zien in dit al bijna maximaal geautomatiseerde innovatieve Brabantse bedrijf.

Mooie opdracht voor de Robotacademie. We mochten alle medewerkers en het management van het sociale metaalbewerkings- en elektrobedrijf Amfors Amersfoort voorbereiden op het samenwerken met robots. En dat is precies waar we de Robotacademie voor gestart zijn, mensen vroegtijdig op een constructieve manier laten nadenken over wat robotisering betekent voor hun werk én voor de organisatie. Mooie vragen en discussies over thema’s zoals werkplezier, gezonde werkomgeving, veiligheid, erkenning en gezelligheid. En natuurlijk stoeien met de robot. Veel enthousiaste reacties en leuk dat Fontys (lectoraat mens en technologie en TNO (onderzoek mens en robot in het magazijn) ook betrokken zijn.