De Robotacademie mocht  studenten van het Koning Willem I college in ‘s-Hertogenbosch  laten kennismaken met robots. Tijdens de Robot Experience konden de studenten Business Economics & Marketing ervaren hoe robots werken en wat ze kunnen door te experimenteren met eenvoudig programmeren, na te denken over toepassingsmogelijkheden en te werken met de  robot van Universal Robot in het technieklokaal en een educatierobot.  Erg leuk om het enthousiasme van deze studenten te zien.

De Coalitie voor Technologie en inclusie stimuleert, coördineert en ondersteunt de ontwikkeling en toepassing van technologie voor een inclusieve arbeidsmarkt. De Robotacademie maakt deel uit van de coalitie omdat wij willen bijdragen aan het stimuleren van de toepassing van robottechnologie voor een inclusieve arbeidsmarkt.

De Coalitie voor Technologie en Inclusie zet zich in om de domeinen van technologie en werk met elkaar te verbinden, zodat technologie ontwikkeld en toegepast wordt op een manier die iedereen die wil werken in staat te stelt om te kunnen werken. http://www.technologievoorinclusie.nl

De Robotacademie was te gast bij Swinkels Family Brewers, voorheen ook wel bekend als Bavaria.. Vrijwel alle interne vervoer vindt plaats met AGV’s Automated Guided Vehicles. Industriële robots, met een hek er omheen en dus op afstand van de menselijke medewerkers, palletizeren. Opvallend weinig mensen te zien in dit al bijna maximaal geautomatiseerde innovatieve Brabantse bedrijf.

In verschillende sessies gaven we inspiratietraining aan het management en de medewerkers van het Arbeids Transitie Centrum, Chain Logistics en de Mythylschool. Zij wilden de mogelijkheden van het werken met robots verkennen. Het innovatieve Arbeids Transitie Centrum gaat daar nu actief mee verder, om hun jongeren voor te bereiden op de toekomstige arbeidsmarkt.

 

Mooie opdracht voor de Robotacademie. We mochten alle medewerkers en het management van het sociale metaalbewerkings- en elektrobedrijf Amfors Amersfoort voorbereiden op het samenwerken met robots. En dat is precies waar we de Robotacademie voor gestart zijn, mensen vroegtijdig op een constructieve manier laten nadenken over wat robotisering betekent voor hun werk én voor de organisatie. Mooie vragen en discussies over thema’s zoals werkplezier, gezonde werkomgeving, veiligheid, erkenning en gezelligheid. En natuurlijk stoeien met de robot. Veel enthousiaste reacties en leuk dat Fontys (lectoraat mens en technologie en TNO (onderzoek mens en robot in het magazijn) ook betrokken zijn.

Bron BT Magazine voor regionale innovatiekracht

Robots laten vraag naar menselijkheid toenemen. “Daar ben ik oprecht van overtuigd. Interview zojuist verschenen in BT magazine.  Ik mocht reageren op uitspraken van Martin Ford, Lodewijk Asscher, Jeff Bezos en Andrew McAfee. Grappige insteek 🙂 ”

Jeroen Bruinenberg 12-5-2018

De Robotacademie mocht enige weken geleden de medewerkers van Zund Benelux trainen. Dat betrof deze toepassing; de robots zorgen voor de aan- en afvoer van materiaal op de snijmachines van Zund , waardoor medewerkers minder belastend werk doen.

2 april 2018 LinkedIn

Bron Brainport.nl

Geen robots maar cobots, collaboratieve robots. Dat benadrukt Josje Verbeeten, managing director Robotacademie van Smart Robotics uit Best graag. “Onze robots werken niet in plaats van, maar samen mét mensen. Vandaar de term cobots.” Momenteel staan er zeventig cobots van Smart Robotics, ’s werelds enige uitzendbureau voor robots, uit bij bedrijven. In Brainport Eindhoven, maar ook in de rest van Nederland en zelfs in Europa. In mei 2017 heeft het bedrijf ook een Robotacademie opgericht, om medewerkers van bedrijven vroegtijdig en laagdrempelig voor te bereiden op de komst van robots in hun bedrijf. Lees meer